Γεια χαρά, βλέπετε το Forum σαν επισκέπτης
Παρακαλώ συνδεθείτε η εγγραφείτε για να συμμετέχετε. Σύνδεση - Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Σχετικά με το Internet
(1 σε σύνδεση με το Forum) (1) Επισκέπτης
Τα μηνύματα με Greeklish θα διαγράφονται. Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία γιατί ως γνωστό στη γλώσσα του Internet είναι σαν να φωνάζετε.
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12
ΘΕΜΑ: Σχετικά με το Internet
*
Σχετικά με το Internet 2 χρόνια, 10 μήνες πριν  
ο οτε ηθελα ναξερα δεν μπορει να κανει κατι για να μπορει καποιος που μενει στα εννια χωρια να εχει ιντερνετ?τι θα γινει θα αφησουν τα χωρια να ερημωνουν?τα νεα παιδια εκει δεν εχουν αξια?αναρωτιεμαι ποιος μπορει να μου απαντησει?
MARIAROGDIA
Νέο μέλος
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 16/03/2009 02:04 από Ioannis.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Σχετικά με το Internet 2 χρόνια, 10 μήνες πριν  
MARIAROGDIA έγραψε:
ο οτε ηθελα ναξερα δεν μπορει να κανει κατι για να μπορει καποιος που μενει στα εννια χωρια να εχει ιντερνετ?τι θα γινει θα αφησουν τα χωρια να ερημωνουν?τα νεα παιδια εκει δεν εχουν αξια?αναρωτιεμαι ποιος μπορει να μου απαντησει?

Καλως όρισες MARIAROGDIA. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημά σου, αλλά νομίζω ότι με την ραγδαία ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και τον μεγάλο ανταγωνισμό του ΟΤΕ με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, σύντομα θα έρθει και στο χωριό σου γραμμή. Όλες οι εταιρείες επιζητούν πια πανελλαδική κάλυψη και ελπίζω να είναι μόνο θέμα χρόνου και μακάρι, γιατί συμφωνώ απόλυτα, οι νέοι πρέπει επιτέλους να βρουν, για την ακρίβεια να τους δωθούν , τα κίνητρα για να μένουν στον τόπο τους.
vassilios
Θαμώνας
Φύλο: Άνδρας mvassanta Γενέθλια: 10/03

MARIAROGDIA καταρχήν έχεις απόλυτο δίκιο. Προς το παρόν η μόνη λύση για περιοχές απομακρυσμένες από κέντρα τηλεπικοινωνιών είναι η σύνδεση "Dial up" (την είχα ξεχάσει αυτή την λέξη) και η δορυφορική.

Και στις 2 περιπτώσεις τα χρήματα είναι πολλά. Τι ειρωνεία μια σύνδεση 56 kbps να έρχεται ακριβότερα από μία 24.000 kbps (εικονικά έστω, αλλά και τα 56 εικονικά είναι.)

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πιστεύω ότι πιο σύντομα θα γίνει η δορυφορική προσιτή σε όλους, από το να έρθει DSL προς τα εκεί.

Μακάρι να κάνω λάθος.

Να υποθέσω ότι τώρα έχεις και εσύ dial up?
Ioannis
Recording - Producing - Mixing etc.
Administrator
Φύλο: Άνδρας Τα Χανιά Online! Τοποθεσία: Chania Γενέθλια: 01/01
Τελευταία διόρθωση: 16/03/2009 02:36 από Ioannis.

Ioannis έγραψε:

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πιστεύω ότι πιο σύντομα θα γίνει η δορυφορική προσιτή σε όλους, από το να έρθει DSL προς τα εκεί.

Μακάρι να κάνω λάθος.

Γιάννη, είναι τεχνικό το θέμα ή υπάρχει μεγάλο κόστος για τον ΟΤΕ να μπει internet και στα χωριά; Μπορεί η γυναίκα να βάλει ασύμαρτο internet;
vassilios
Θαμώνας

καλώς ήρθες στην παρέα μας mariarogdia! το internet ειναι απαραίτητο στην ζωή μας.μας προσφέρει γνώσεις ψυχαγωγία,και είναι απαραίτητο εργαλείο πλέον...
ειδικά για τους νέους αποτελεί αναμφισβήτητα κόμβο επικοινωνίας και μάθησης.
η τεχνολογία προχωράει σαφώς,και πιστεύω οτι σύντομα θα καλυφτούν τυχόν τεχνικές εκκρεμότητες ..το ζήτημα είναι οτι στην ελλάδα όλα πάνε με ρυθμούς χελώνας!!
renata
Chania Maniac
Φύλο: Γυναίκα Τοποθεσία: Χανιά Γενέθλια: 01/01
Nothing lasts for ever!

Αγαπητή, πρώτα απ'όλα, καλώς όρισες στην παρέα μας.
Εγώ θα σε απογοητεύσω λίγο, νομίζω ότι θα αργήσει πολλά χρόνια ο ΟΤΕ ή κάποια άλλη εταιρία να φέρει ADSL στο χωριό σου...
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά αν κάποιος είναι να φέρει οπτική ίνα στο χωριό σου θα είναι ή ο ΟΤΕ ή ο Δήμος σου (Πράγμα απίθανο το τελευταίο...). Αλλά μπορείς να συννενοηθείς με φίλους και να το ζητήσετε στο Δήμο.
Οι οπτικές ίνες, πέρα ότι έχουν μεγάλο κόστος από μόνες τους, οι εργολαβίες για την εγκατάσταση τις κάνουν απαγορευτικές για χωριά ή περιοχές με λίγους κατοίκους. Να γίνει η απόσβεση είναι σχεδόν αδύνατον!

Εγώ θα σου πρότεινα να συννενοηθείς με κάποιο φίλο σου και να βάλεις το δορυφορικό ίντερνετ (που προανέφερε ο Γιάννης). Δεν είναι και τόσο απαγορευτικό! Έχουν πέσει πολύ οι τιμές http://broadband.hellas-sat.net/default.php?pname=ItemView&item_id=8&la=1 Ο εξοπλισμός είναι ακριβός, αλλά όχι απαγορευτικός! Μετά ο μήνας κοστίζει 39,90 ευρώ/μήνα τα 500kbits ή 49,90 το 1Μbit.
Αν βρεθείς με 1-2 φίλους σου (να μένουν κοντά), θα μπορείς να το μοιραστείς και να σου βγαίνει πολύ οικονομικά.

Η άλλη λύση που πιστεύω είναι μελλοντική, αλλά όχι και τόσο!, είναι μέσω κινητής τηλεφωνίας. Αλλά πρέπει να καλύπτεσαι από δίκτυο 3G, αλλιώς είναι σαν dial-up...
Φιλικά,

Κ.
Kostas
Μέλος
Τελευταία διόρθωση: 16/03/2009 05:18 από Kostas.

Συγνώμη να ρωτήσω κάτι. Το ασύρματο internet είναι το δορυφορικό; οι εταιρείες δεν διαφημίζουν, ότι με τα laptops υπάρχει πρόσβαση από παντού;
vassilios
Θαμώνας

Δεν το έχω ψάξει για το πως ακριβώς δουλεύει αυτό το σύστημα αλλά είναι αδύνατον να είναι μέσο δορυφόρου.

Τώρα για αυτά που λένε στις διαφημίσεις Βασίλη άστα να πάνε!
Όλα είναι marketing και παραμύθι αλλά όπως και να έχει μία ερώτηση δεν βλάπτει
Ioannis
Recording - Producing - Mixing etc.
Administrator
Φύλο: Άνδρας Τα Χανιά Online! Τοποθεσία: Chania Γενέθλια: 01/01

..εγω τι να πω δηλαδη που μενω χαλεπα και δεν εχω τηλ ουτε και γρηγπρα ιντερνετ και παλευω με τα ασυρματα?μαλλον πρεπει να παρω τα οπλααααααα?????
και το τραγικο ειναι οτι απο το δεκεμβρη που εκανα μεταφορα και ειχα στη παλια γραμμη κονεξ, ο οτε μου στελνει κανονικα να πληρωνω τα τελη κονεξ ενω ξερει οτι δεν υπαρχει γραμμη και η μεταφορα δεν εχει γινει..και ουτε θα γινει γιατι λεει ο οτε δεν θα κανεινεοκαλωδιακο καφαο στη περιοχη..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ELEFTERIA
και ειχαμε ονειρα κρυμμενα στο μαξιλαρι μας
Θαμώνας
Φύλο: Γυναίκα Τοποθεσία: ηρακλειο Γενέθλια: 02/05

ELEFTERIA έγραψε:
..εγω τι να πω δηλαδη που μενω χαλεπα και δεν εχω τηλ ο οτε δεν θα κανεινεοκαλωδιακο καφαο στη περιοχη..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μην στεναχωριέσαι...έχω πολλα γκαζάκια!!
renata
Chania Maniac
Nothing lasts for ever!

vassilios έγραψε:
Το ασύρματο internet είναι το δορυφορικό; οι εταιρείες δεν διαφημίζουν, ότι με τα laptops υπάρχει πρόσβαση από παντού;Όχι! Είναι μέσω κινητής τηλεφωνίας. Χρησιμοποιούν τα δίκτυα συνήθως 3G. Σε περίπτωση όμως που μια περιοχή δεν καλύπτεται από δίκτυο 3G οι ταχύτητες γίνονται απογοητευτικές (κάτι σαν dial-up 56 Kbits).
Οι τεχνολογίες της κινητής τηλεφωνίας έχουν αναπτυχθεί πολύ με αποτέλεσμα η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να έχεις στη διάθεσή σου φτάνει τα 7.2ΜBit η λεγόμενη HSPDA http://en.wikipedia.org/wiki/HSPDA γι'αυτό το λόγο διαφημίζουν την τηλεόραση μέσω κινητού και σχετικές υπηρεσίες.

ELEFTERIA έγραψε:
και το τραγικο ειναι οτι απο το δεκεμβρη που εκανα μεταφορα και ειχα στη παλια γραμμη κονεξ, ο οτε μου στελνει κανονικα να πληρωνω τα τελη κονεξ ενω ξερει οτι δεν υπαρχει γραμμη και η μεταφορα δεν εχει γινει..και ουτε θα γινει γιατι λεει ο οτε δεν θα κανεινεοκαλωδιακο καφαο στη περιοχη
Ναι! Είναι τραγικό, πρέπει να μιλήσεις μαζί τους είτε τηλεφωνικά, είτε καλύτερα από κοντά... Μη φοβηθείς, δε πρέπει να πληρώνεις άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι οι θύρες που έχουν εγκατεστημένες δεν επαρκούν για όλους μας! Και ο ρυθμός που εγκαθιστούνε νέες είναι πολύ αργός ώστε να καλύψει την υπάρχουσα ζήτηση... Υπομονή και τζαμπουκά!
Kostas
Μέλος

Kostas έγραψε:
vassilios έγραψε:
Το ασύρματο internet είναι το δορυφορικό; οι εταιρείες δεν διαφημίζουν, ότι με τα laptops υπάρχει πρόσβαση από παντού;Όχι! Είναι μέσω κινητής τηλεφωνίας. Χρησιμοποιούν τα δίκτυα συνήθως 3G. Σε περίπτωση όμως που μια περιοχή δεν καλύπτεται από δίκτυο 3G οι ταχύτητες γίνονται απογοητευτικές (κάτι σαν dial-up 56 Kbits).
Οι τεχνολογίες της κινητής τηλεφωνίας έχουν αναπτυχθεί πολύ με αποτέλεσμα η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να έχεις στη διάθεσή σου φτάνει τα 7.2ΜBit η λεγόμενη HSPDA http://en.wikipedia.org/wiki/HSPDA γι'αυτό το λόγο διαφημίζουν την τηλεόραση μέσω κινητού και σχετικές υπηρεσίες.

ELEFTERIA έγραψε:
και το τραγικο ειναι οτι απο το δεκεμβρη που εκανα μεταφορα και ειχα στη παλια γραμμη κονεξ, ο οτε μου στελνει κανονικα να πληρωνω τα τελη κονεξ ενω ξερει οτι δεν υπαρχει γραμμη και η μεταφορα δεν εχει γινει..και ουτε θα γινει γιατι λεει ο οτε δεν θα κανεινεοκαλωδιακο καφαο στη περιοχη
Ναι! Είναι τραγικό, πρέπει να μιλήσεις μαζί τους είτε τηλεφωνικά, είτε καλύτερα από κοντά... Μη φοβηθείς, δε πρέπει να πληρώνεις άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι οι θύρες που έχουν εγκατεστημένες δεν επαρκούν για όλους μας! Και ο ρυθμός που εγκαθιστούνε νέες είναι πολύ αργός ώστε να καλύψει την υπάρχουσα ζήτηση... Υπομονή και τζαμπουκά!

Πηγα στον ΟΤΕ και τα εγινε αναβρασμος....σημερα λεει σκαβουν εξω απο το σπιτι μου..εγω ακομη δεν γυρισα σπιτι μου τηλεφωνησαν....τι εγινε? βρε Ρενατα μπας και ειναι μελη του σαιτ και ειδαν γιατα γκαζακια και φοβηθηκαν?
ELEFTERIA
και ειχαμε ονειρα κρυμμενα στο μαξιλαρι μας
Θαμώνας
Φύλο: Γυναίκα Τοποθεσία: ηρακλειο Γενέθλια: 02/05

βρε Ρενατα μπας και ειναι μελη του σαιτ και ειδαν γιατα γκαζακια και φοβηθηκαν

οχι οχι στο ορκίζομαι!!!
renata
Chania Maniac
Nothing lasts for ever!

Από τα σημερινά "Χανιώτικα νέα"
ΑΣΥΡΜΑΤΑ
ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ο κ. Βολουδάκης συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση της
ΤΕΔΚ κατά τη συζήτηση για την πρόοδο του έργου της δημι-
ουργίας ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων στον νομό. Το έρ-
γο, με την ολοκλήρωσή του, θα εξασφαλίσει δωρεάν ασύρματη
πρόσβαση στο διαδίκτυο από το περισσότεροα σημεία της εν-
δοχώρας του νομού. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας
για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια στην ΤΕΔΚ

Μακάρι να γίνει το ασύρματο δίκτυο! θα το επιτρέψουν άραγε οι εταιρίες;
Kostas
Μέλος

Απ: Σχετικά με το Internet 2 χρόνια, 6 μήνες πριν  
Στην Αγία Μαρίνα ξέρετε αν υπάρχει γρήγορο ίντερνετ ;
macrozan
Νέο μέλος

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12
δείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας