|
Ποιά είναι η γνώμη σας για την άρνηση αδειοδότησης Carrefour στα Χανιά; 3 χρόνια πριν
|
|
|
Άρνηση και "πόλεμος" αδειοδότησης της εταιρίας Carrefour που πολλά χρόνια "προσπαθεί" να ανοίξει παράρτημα στα Χανιά, όχι μόνο από τους "ντόπιους" εμπόρους αλλά και από τον Νομάρχη. Με την εταιρία να πηγαίνει συνέχεια στα δικαστήρια και να δικαιώνεται...Εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι κακώς δίνουν για παράδειγμα στο ΙΝΚΑ άδεια και ΟΧΙ στο carrefour. Επίσης πιστεύω ότι δεν μπορείς σε περιβάλλον "ελεύθερης αγοράς" να αποκλείεις εταιρίες σαν "persona non grata" από την πόλη σου, η πράξη αυτή αντίκειται σε πολλούς νόμους του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Τέλος σαν καταναλωτής θέλω να έχω επιλογές, ανταγωνισμό στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η γενιά των γονιών μας ότι άλλαξαν οι εποχές! και ότι δεν μπορείς με το "έτσι θέλω" να αποτρέψεις έναν επιχειρηματία να ανοίξει μαγαζί. Και στο κάτω κάτω οι εδώ έμποροι ποτέ δε μας προσέξανε, πάντα ήταν και είναι πανάκριβη η πόλη μας. Μη μου πείτε τώρα ότι το ΙΝΚΑ έχει τις τρομερές προσφορές...ή ότι δίνεις ένα 50άρικο και παίρνεις πάνω από 2 σακούλες πράγματα...Είναι απλά πανάκριβο! (και αυτό)
|
|
|
|
|
|
|
Απ: Ποιά είναι η γνώμη σας για την άρνηση αδειοδότησης Carrefour στα Χανιά; 3 χρόνια πριν
|
|
|
Δέν έχω κανένα πρόβλημα με άδειοδοτήσεις ,ειδικά οταν πρόκειται για καταναλωτικά αγαθά.
ο ανταγωνισμός ειναι αναγκαίος πρός όφελος των πολιτών.
η μονομέρεια,ο εγωισμός και η γκετοποίηση βλάπτουν σοβαρά την τσέπη του πολίτη!
οι καιροί ειναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν περιθώρια...
μιας και αναφέρθηκαν τα ΙΝΚΑ. έχω να πώ μερικά πράγματα καθόλου ευχάριστα για τον καταναλωτή.
ειμαι πελάτισσα των ινκα και θα είμαι.όμως κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν γιατί ήδη μυρίζουν πολύ!
άν εξαιρέσεις ένα δύο μεγάλα καταστήματα ,τα υπόλοιπα στις γειτονιές θέλουν επειγόντως αναβάθμιση.
πρωινές ώρες,λαχανικά σαπισμένα ούτε για γουρούνια,να περιμένουν να πουληθούν!
κρεοπωλεία με δείγματα κρέατος μαυρισμένα και πολυκαιρισμένα να περιμένουν να πουληθούν..
τιμές εντελώς ανισόροπες με αυτες που αναγράφονται στην ταμπέλα,ά συγνώμη ξεχάσαμε να αλλάξομε τιμές .
αγορά μαλακών τυροκομικών και τοποθέτηση τους σε πλαστικά σακουλάκια...μα το μπωλάκι ειναι καλύτερο και δεν μένει και το μισο στο πλαστικό.
ελείψεις σε βασικά είδη.πρέπει να επισκευτείς πανω απο δύο καταστήματα για να συμπληρώσεις τα ψώνια σου άρα χάσιμο χρόνου.
και πολλα΄ αλλα που δεν κρατιέμαι και τα λέω σαν παράπονο στον εκάστοτε υπεύθυνο..
σαββατο πρωί δεν υπαρχει περίπτωση να βρείς φρέσκα λαχανικά..σε ερώτηση μου απαντησαν οτι λόγω της λαικής δεν βάζουν φρέσκα,παρά το οτι απόμεινε!
εγώ έχω διαβάσει οτι τα λαχανικά πρέπει να ειναι ζωντανά και φρέσκα γιατί αλιώς δεν έχουν ούτε βιταμίνες! μάλον δεν το ξέρουν...
και γιατί λοιπόν να συνεχίσω να πηγαίνω στα ινκα? έκανα προσπάθεια στήριξης..και την κάνω ακόμα αλλα κάπου χάνεται το ενδιαφέρον!
|
|
|
|
|
|
|
Απ: Ποιά είναι η γνώμη σας για την άρνηση αδειοδότησης Carrefour στα Χανιά; 3 χρόνια πριν
|
|
|
Και να ήταν μόνο τα Carrefour !!!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ!... πριν από περίπου 6 χρόνια είχε έρθει στο μαγαζί μου μια κοπελίτσα η οποία μάζευε υπογραφές από τους τότε επαγγελματίες για να δοθεί άδεια λειτουργίας σε γνωστό πολυκατάστημα.
Δεν την πίστεψα αρχικά γιατί ακουγόταν τραγικό και εξωπραγματικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Πιάσαμε την κουβέντα και στην συνέχεια μου έδωσε να διαβάσω διάφορα έγγραφα με πληροφορίες σχετικά με την απαγόρευση κτλ κτλ.
Μου είπε ότι η εταιρία έχει αγοράσει οικόπεδο, έχει προχωρήσει στην κατασκευή και ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικότατα σε 1-2 μήνες (τότε).
Φυσικά δεν άνοιξε ποτέ!
Δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω... μιλάω για το macro!
Εκτός από εμάς τους καταναλωτές που θα είχαμε μια ακόμα εναλλακτική για την αγορές μας η κοπελίτσα εκείνη (μαζί με πολλούς ακόμα) θα είχε από τότε μια μόνιμη δουλειά με τουλάχιστον τα προβλεπόμενα, με full ασφάλεια και με bonus...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε εμείς υπογραφές? Δηλαδή οι έμποροι και οι εκπρόσωποί τους πιστεύουν ότι "αντιπροσωπεύουν" τους κατοίκους της πόλης μας? Δεν έχουμε εμείς δικαίωμα να έχουμε ποικιλία, ανταγωνισμό και συνάμα κατώτερες τιμές? Εγώ στεναχωριέμαι, γιατί ακόμη και οι τοπικοί μας άρχοντες επηρεάζονται για λόγους ψηφοθηρίας και ασχολούνται με μπούρδες! Μήπως είναι καιρός να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά ότι Ναι μεν κερδίζουν τους ψήφους από τους μαγαζάτορες, αλλά χάνουν αυτές των καταναλωτών! που έχουν βαρεθεί την κοροϊδία και τα πολυ-μασημένα λόγια! Στηρίζουμε την ντόπια οικονομία (με κινέζικα) κλπ κλπ.
Εντελώς συμπτωματικά σήμερα στα χανιώτικα νέα είχε μια ταμπέλα με συγκρίσεις τιμών από τις τρείς μεγάλες αλυσίδες SM των χανίων και πιο συγκεκριμένα ΙΝΚΑ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ. Το δημοσίευσε η ένωση καταναλωτών. Αποτέλεσμα? Κανένα από τα 3 ουσιαστικά φθηνότερο, όλα "συμφέρουν" σε συγκεκριμένα προϊόντα...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Το όλο πρόβλημα οφείλεται στην απληστία των λίγων και κυρίως εκείνων που ήδη είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Εάν κοιτάζαμε λίγο τον πλησίον μας, δεν είναι ανάγκη να είναι ο αδερφός μας, ο ανηψιός μας ή ο φίλος μας, θα καταλαβαίναμε, ότι μια ευτυχισμένη κοινωνία είναι πολυτιμότερη από οποιοδήποτε χρυσάφι.Θέσεις εργασίας χρειάζονται τα νέα παιδια για να μπορούν να ονειρεύονται αυτοί και όχι μόνο και ύστερα ανταγωνισμός, για καλύτερη τιμή και ποιότητα. Η μαγκιά είναι να είσαι καλός στο επάγγελμά (εδώ εμπόριο) και πρώτος, όταν συναγωνίζεσαι πολλούς και όχι δύο ή τρεις....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kostas :
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε εμείς υπογραφές?
είναι μιά καλή ιδέα και ποιός θα μας εμποδίσει...
δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει αλλα σίγουρα υπάρχει η άκρη.πάντως πιστεύω οτι όλοι που ενδιαφέρονται να ανοίξουν κατάστημα το ψάχνουν και μιά μερα θα γίνει...
διάβαζα χτές στο βήμα οτι στα σπάτα ετοιμάζουν ένα χωριό ολόκληρο έκτασης 25000 τμ,οπου θα ειναι όλα τα καταστήματα του outlet και θα μπορεί ο καθένας οχι μόνο να ψωνίζει φθηνά αλλα να περνάει και ολη την μέρα του μιάς και θα έχει όλους τους τρόπους ψυχαγωγίας.έτσι θα γλυτώνουν χρήμα και χρόνο.αυτό βέβαια θα σημάνει και την εγκατάλειψη των μικρών μαγαζιών και εμπορικών επιχειρήσεων,αλλα παγκοσμιοποίηση γάρ,ήδη υπάρχουν παρόμοια στην γαλλία-γερμανία ιταλία αμερική κλπ...
είναι σημάδι των καιρών,και δεν γίνεται να ανατραπούν...φυσικά και περίπτερα σε λίγο δεν θα υπάρχουν αλλα θα ενσωματωθούν σε μάρκετ που μέσα τα έχουν όλα και ειναι ανοικτά όλο το 24ωρο.βλέπε ολλανδία,αγγλία κλπ.
|
|
|
|
|
|
|
Απ: Ποιά είναι η γνώμη σας για την άρνηση αδειοδότησης Carrefour στα Χανιά; 2 χρόνια, 10 μήνες πριν
|
|
|
ναι ναι ναι, απο που κ ως που το απαγορευουν δε χορτασαν οι αχορταγοι??? αντε μη πω καμμια βαρια κουβεντα....
πολυ τοπικιστες οι χανιωτες τελικα......
|
|
|
|
|
|
|
Απ: Ποιά είναι η γνώμη σας για την άρνηση αδειοδότησης Carrefour στα Χανιά; 2 χρόνια, 10 μήνες πριν
|
|
|
..Eγω παλι ξερω οτι η βιωσημη αγορα ειναι αυτη που ανακυκλωνει το χρημα μεσα στο χωρο της......
.τωρα αν τα μεγαλα καταστηματα τσεπωνουν τα χρηματα του κοσμακη και μετα τα παει ας πουμε στη Αθηνα για να μην πω Ιταλια, Βουλγαρια, Σκωτια πχ..καποια στιγμη το χρημα αφου δεν επενδυεται σε τοπικα μαγαζια , κανει φτερα και εμεις θα μεινουμε με τη φτηνη καρεκλα μπαμπου βεραντας, η με ενα αντισκηνο φτηνο, ηλεκτρικες ψησταριες κηπου....
Ποσες φορες εχετε ακουσει το...θα παω απο εκει γιατι τον εχω πελατη? αυτη ειναι η στηριξη στη τοπικη αγορα και μονο ετσι το χρημα στη τοπικη αγορα και κοσμακη!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Δε συμφωνώ αγαπητή Ελευθερία! Σαν καταναλωτής πρέπει να έχω επιλογές... Αυτό το παραμύθι της κλειστής αγοράς για το καλό μας, το φάγμαε πολύ στη μάπα! Και τί κερδίσαμε? Θα έλεγα ότι το πληρώσαμε πολύ ακριβά! Μη ξεχνάς ότι είμαστε ίσως η πιο ακριβή πόλη της Ελλάδας...
Οι ντόπιοι έμποροι μπορούν να επιβιώσουν επενδύοντας στην ποιότητα και λαντσάροντας νέες υπηρεσίες. Είναι λυπηρό μια μερίδα ανθρώπων, μια κλίκα, να μου στερεί εμένα την πρόσβαση σε αγορές που είναι άγνωστες στην πόλη μας.
Θυμήσου πρίν ανοίξει για παράδειγμα το τζάμπο! Τί!!! Τιμές είχαν τα "ντόπια" παιχνιδάδικα! Ντροπή...
Όταν δεν έχουν επιχειρήματα, χρησιμοποιούν μπούρδες του στίλ
"Οι γερμανοί ξανάρχονται" κλπ κλπ.
Μην πέφτετε στην παγίδα αυτών που με τις πράξεις τους, ουσιαστικά βλάπτουν όλους μας...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kostas έγραψε:
Δε συμφωνώ αγαπητή Ελευθερία! Σαν καταναλωτής πρέπει να
Μην πέφτετε στην παγίδα αυτών που με τις πράξεις τους, ουσιαστικά βλάπτουν όλους μας...
σίγουρα έχουν περάσει οι παλιές εποχές που στηριζαμε τον μπακάλη της γειτονιάς,το εμπορικό του τάκη το γαλακτοπωλείο του μήτσου κλπ..σήμερα ζούμε στον 21 αιώνα.η παγκοσμιοποίηση έχει εδραιοποιηθεί.οι καιροί άλλαξαν..τα χρήματα έχουν λιγοστέψει,και υπάρχει ανταγωνισμός...είτε το θέλομε είτε όχι,οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πάψουν,γιατί έτσι ειναι τα σχέδια και οι ρυθμοί...δεν υπαρχει περίπτωση αντίστασης..
ο κόσμος θα κάνει την επιλογή του,σε σύγκριση με το εισόδημά του,και θα μπορεί και ο πιο οικονομικά αδύναμος να επιβιώσει! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχει ο λόγος και ο αντίλογος. Από την μια μεριά υπάρχει το μεράκι, ο προσωπικός μόχθος και κυρίως η προσωπική επαφή, τις περισσότερες φορές η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη και περισσότερο ελεγχόμενη και από την άλλη, οι καλύτερες τιμές και η πραγματικότητα ότι σε τέτοια πολυκαταστήματα βρίσκουν δουλειά πολύ περισσότεροι άμθρωποι. Ίσως η καλύτερη λύση να ήταν πολλές, μεγάλες και υγιείς ατομικές επιχειρήσεις του παλιού τύπου, οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν τα πλεονεκτήματα των πολυκαταστημάτων. Φυσικά αυτό μοιάζει αδύνατο, αφου αυτοί στους οποίους συγκεντρώνεται το χρήμα, κινουν μονοπωλιακά τα νήματα του εμπορίου...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kostas έγραψε:
Δε συμφωνώ αγαπητή Ελευθερία! Σαν καταναλωτής πρέπει να έχω επιλογές... Αυτό το παραμύθι της κλειστής αγοράς για το καλό μας, το φάγμαε πολύ στη μάπα! Και τί κερδίσαμε? Θα έλεγα ότι το πληρώσαμε πολύ ακριβά! Μη ξεχνάς ότι είμαστε ίσως η πιο ακριβή πόλη της Ελλάδας...
Οι ντόπιοι έμποροι μπορούν να επιβιώσουν επενδύοντας στην ποιότητα και λαντσάροντας νέες υπηρεσίες. Είναι λυπηρό μια μερίδα ανθρώπων, μια κλίκα, να μου στερεί εμένα την πρόσβαση σε αγορές που είναι άγνωστες στην πόλη μας.
Θυμήσου πρίν ανοίξει για παράδειγμα το τζάμπο! Τί!!! Τιμές είχαν τα "ντόπια" παιχνιδάδικα! Ντροπή...
Όταν δεν έχουν επιχειρήματα, χρησιμοποιούν μπούρδες του στίλ
"Οι γερμανοί ξανάρχονται" κλπ κλπ.
.. ειδες το λες και μονος σου ειμαστε η πιο ακριβη χωρα την ιδια στιγμη που μεγαλες αλυσιδες καταστηματων λειτουργουν..αρα?
και φυσικα σαν καταναλωτης πρεπει να εχεις το δικαιωμα της επιλογης, το να στηριξεις την τοπικη αγορα δεν σημαινει εμπαργκο προιοντων..
Οι τιμες ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο...θα επρεπε η πολιτεια να θεσπισει και να διαφυλαξει το πολιτη απο καθε κερδοσκοπο..
Οσο για το τζαμπο που αναφερθηκες...για κοιτα τα προιοντα με ονομα, δηλαδη μαρκας, δες τις τιμες πως δεν διαφερουν απο τα μαγαζια της πολης...το εχω ψαξει παρα μα παρα πολυ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Αγαπητή μου Ελευθερία, εγώ σου απάντησα ακριβώς σε αυτό που έθεσες! Ότι με λίγα λόγια για μένα σαν καταναλωτή με ενδιαφέρει η τσέπη μου, η ποικιλία κλπ δηλαδή ο Ανταγωνισμός. Όταν ένα τσούρμο εμπόρων που πολλοί από αυτούς μου "πίνουν το αίμα" τόσα χρόνια μαζεύονται για να "εμποδίσουν" τη δραστηριότητα κάποιας επιχείρησης (όποια και να είναι) εμένα προσωπικά θα με βρίσκουν αντίθετο. Φτάνει βέβαια και η επιχείρηση αυτή να ελέγχεται με την ίδια αυστηρότητα όπως και τους άλλους.
Στα Χανιά για παράδειγμα δραστηριοποιούντε γύρω στις 6-7 εταιρίες πετρελαιοειδών! Όπως καταλαβαίνεις συννενοούντε άνετα μεταξύ τους γι'αυτό τα καύσημα είναι πανάκριβα! Εγώ σαν καταναλωτής θα ήθελα 26...
Στο κάτω κάτω και το Carrefour ντόπιους υπαλλήλους θα προσλάβει. Κάθε επιχείρηση συμβάλλει σε μια οικονομία, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Και ο ανταγωνισμός φέρνει μόνο βελτίωση και ποιότητα. Αυτοί που δεν τον θέλουν, πρέπει να μας πούν τους λόγους που τον φοβούνται! Για μένα δεν έχουν ουσιαστικούς λόγους, απλά ζούν στο μεσαίωνα και δεν το έχουν πάρει είδηση...
Θυμήσου τα ΙΝΚΑ πριν την έλευση του ανταγωνισμού ήταν παράγκες, τώρα κλείσανε? ή βελτιωθήκανε? Σε κάποια άλλη συζήτηση είχαμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Αλλά ακόμη και με την ΑΝΕΚ, πριν τον ανταγωνισμό και μετά! Ποιος οφελείθηκε?
Εμένα δε με ενδιαφέρει ποιός είναι ο επιχειρηματίας, ξέρω όμως ότι καλό είναι να γίνονται επενδύσεις, δεν έχω ανάγκη από τους "τάχα μου" προστάτες και θέλω το καλύτερο για τα Χανιά και τους πολίτες τους.
Το θέμα που έθιξες πιο πάνω, στο αν η Ελλάδα είναι η ακριβότερη δε με βρίσκει και τόσο σύμφωνο. Βέβαια οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται την απουσία ελέγχων. Αλλά τι περιμένεις από πολιτικούς που το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να καταργούν το ΣΔΟΕ ή που αποκεφαλίζουν την υπηρεσία για το ξέπλημα του μαύρου χρήματος! Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kostas έγραψε:
Αγαπητή μου Ελευθερία, εγώ σου απάντησα ακριβώς σε αυτό που έθεσες! Ότι με λίγα λόγια για μένα σαν καταναλωτή με ενδιαφέρει η τσέπη μου, η ποικιλία κλπ δηλαδή ο Ανταγωνισμός. Όταν ένα τσούρμο εμπόρων που πολλοί από αυτούς μου "πίνουν το αίμα" τόσα χρόνια μαζεύονται για να "εμποδίσουν" τη δραστηριότητα κάποιας επιχείρησης (όποια και να είναι) εμένα προσωπικά θα με βρίσκουν αντίθετο. Φτάνει βέβαια και η επιχείρηση αυτή να ελέγχεται με την ίδια αυστηρότητα όπως και τους άλλους.
Στα Χανιά για παράδειγμα δραστηριοποιούντε γύρω στις 6-7 εταιρίες πετρελαιοειδών! Όπως καταλαβαίνεις συννενοούντε άνετα μεταξύ τους γι'αυτό τα καύσημα είναι πανάκριβα! Εγώ σαν καταναλωτής θα ήθελα 26...
Στο κάτω κάτω και το Carrefour ντόπιους υπαλλήλους θα προσλάβει. Κάθε επιχείρηση συμβάλλει σε μια οικονομία, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Και ο ανταγωνισμός φέρνει μόνο βελτίωση και ποιότητα. Αυτοί που δεν τον θέλουν, πρέπει να μας πούν τους λόγους που τον φοβούνται! Για μένα δεν έχουν ουσιαστικούς λόγους, απλά ζούν στο μεσαίωνα και δεν το έχουν πάρει είδηση...
Θυμήσου τα ΙΝΚΑ πριν την έλευση του ανταγωνισμού ήταν παράγκες, τώρα κλείσανε? ή βελτιωθήκανε? Σε κάποια άλλη συζήτηση είχαμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Αλλά ακόμη και με την ΑΝΕΚ, πριν τον ανταγωνισμό και μετά! Ποιος οφελείθηκε?
Εμένα δε με ενδιαφέρει ποιός είναι ο επιχειρηματίας, ξέρω όμως ότι καλό είναι να γίνονται επενδύσεις, δεν έχω ανάγκη από τους "τάχα μου" προστάτες και θέλω το καλύτερο για τα Χανιά και τους πολίτες τους.
Το θέμα που έθιξες πιο πάνω, στο αν η Ελλάδα είναι η ακριβότερη δε με βρίσκει και τόσο σύμφωνο. Βέβαια οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται την απουσία ελέγχων. Αλλά τι περιμένεις από πολιτικούς που το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να καταργούν το ΣΔΟΕ ή που αποκεφαλίζουν την υπηρεσία για το ξέπλημα του μαύρου χρήματος! Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση...
.. Κωστα ..μεγαλη κουβεντα και χρειαζομαστε μερες και καφε μπολικο, τσιγαρο δεν καπνιζω ,...
Η ελευθερη αγορα μας εφερε εκει που μας εφερε,μας πασαραν τη καραμελα της επιλογης, μετα της ευκολης λυσης με το πλαστικο χρημα, τα εορτοδανεια, τα εκδρομοδανεια, τα αυτοκινητα και να τα φεσια στις πιστωτικες καρτες και τραπεζες..αυτη τη ελευθερη αγορα θελουμε? να τα τσεπωνουν οι ξυπνοι και ανενοχλητα? να μας παραμυθιαζουν για μια ευημερια που ειναι φουμαρα, σταχτη και μπουρμπερη?
Παγκοσμιοποιηση λοιπον..μονο της φτωχιας οχι του συσωρευμενου πλουτου?..
Θεσεις εργασιας? ολα αυτα τα μαγαζια ζουν με 4ωρα, ανασφαλιστοι υπο καθεστως τρομου...θυμασαι ποσες καταγγελιες εφαγε ο Μ...λος που επερνε λεει και ταχαμου τους υπαλληλους υπο δοκιμη , τους κραταγε για 2-3 μηνες δοκιμη και μετα σουτ ..αλλοι περιμεναν απεξω για τη δοκιμη??
Μα αν οι τοπικες καθαρες και σωστες επιχειρησεις δουλευαν καλα, δεν θα χρειαζοτανε παραπανω εργατικα χερια?.
Ασε δε τη ποιοτητα.. παρε και το σερβις...χρειαστηκε να φωναξεις για σερβις μεγαλη ξενη εταιρεια?????ηλθε συντομα? δουλεψε σωστα?
Αντε τωρα παω για καφε!!!!!!!!!!!!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ELEFTERIA έγραψε:
Η ελευθερη αγορα μας εφερε εκει που μας εφερε,μας πασαραν τη καραμελα της επιλογης, μετα της ευκολης λυσης με το πλαστικο χρημα, τα εορτοδανεια, τα εκδρομοδανεια, τα αυτοκινητα και να τα φεσια στις πιστωτικες καρτες και τραπεζες..αυτη τη ελευθερη αγορα θελουμε? Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις είναι εργαλεία-προϊοντα, κανείς δε σε υποχρεώνει να τα χρησιμοποιήσεις(τα περισσότερα)... Από εσένα όμως εξαρτάται τί χρήση θα κάνεις, αν τα χρησιμοποιείς με φειδώ μάλλον κερδισμένη θα βγείς.
Είναι και ένα σημάδι ανάπτυξης, το να πέσουν τα επιτόκια από το 30% και να μπορούν όλοι και εύκολα να αποκτήσουν αυτοκίνητο δε το βρίσκω κακό. Άλλο "καπέλο" είναι το αν κάποιος αγοράζει κάτι ενώ δε μπορεί καν να το συντηρεί! Εκεί θα μπεί μέσα! δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών για να το καταλάβει κανείς... Ο παραπάνω "τύπος" αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχαν τα παραπάνω προϊόντα θα την πάταγε διαφορετικά γιατί είναι στο DNA του...
Άρα κάποια πράγματα δεν είναι μαύρα ή άσπρα υπάρχουν και οι αποχρώσεις!
Θεσεις εργασιας? ολα αυτα τα μαγαζια ζουν με 4ωρα, ανασφαλιστοι υπο καθεστως τρομου...θυμασαι ποσες καταγγελιες εφαγε ο Μ...λος που επερνε λεει και ταχαμου τους υπαλληλους υπο δοκιμη , τους κραταγε για 2-3 μηνες δοκιμη και μετα σουτ ..αλλοι περιμεναν απεξω για τη δοκιμη?? Μα αν οι τοπικες καθαρες και σωστες επιχειρησεις δουλευαν καλα, δεν θα χρειαζοτανε παραπανω εργατικα χερια?
Και τί έγινε! Ζεί και βασιλεύει ο συγκεκριμένος απάτεώνας και άλλοι. Που είναι εδώ ο εμπορικός σύλλογος που μας "προστατεύει"? Είναι Υποκριτές σχεδόν ΟΛΟΙ! Αν διαβάσεις τον τοπικό τύπο είναι όλοι τρομοκρατημένοι που ήρθε το Carrefour, ας μην πάνε να ψωνίσουν! Μην τους συναντήσω μόνο μέσα στο κατάστημα... Γιατί έτσι γίνεται πάντα! Αυτοί που αντιδρούν περισσότερο είναι και οι πρώτοι πελάτες! Αυτοί οι τύποι είναι οι ίδιοι γελείοι που είναι κατά των δεξαμενών καυσήμων, κατά των αιολικών πάρκων, κατά της ανάπτυξης...
Ανάπτυξη με έλεγχο δε γίνεται σε αυτόν το τόπο? Πρέπει όλα να τα πληρώνουμε χρυσά και να μην είμαστε σε κανένα τομέα ανταγωνιστικοί?
Με πιο δικαίωμα κάποια άτομα, δημόσια, θεωρούν τους εαυτούς τους "νταβατζήδες" της χανιώτικης αγοράς? Ποίος τους εξουσιοδότησε!? Και ο Νομάρχης να έλεγε ΟΧΙ στην συγκεκριμένη επένδυση, θα μπορούσε άνετα, η επιχείρηση, να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και βεβαίως να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ! Γι'αυτό μιλάω για ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...
Ασε δε τη ποιοτητα.. παρε και το σερβις...χρειαστηκε να φωναξεις για σερβις μεγαλη ξενη εταιρεια?????ηλθε συντομα? δουλεψε σωστα?
Άμα είναι έτσι, θα υπάρχει χώρος και για τον παραδοσιακό υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο ώστε να μπορείς να τον προτιμήσεις!
|
|
|
|
|
|
|