|
Σκουπίδια στους δρόμους και όχι μόνο! 3 χρόνια, 1 μήνα πριν
|
|
|
Μετά την παρατήρηση της elefterias για σκουπίδια στους δρόμους,άρχισα να προσέχω και εγώ καλύτερα,έτσι πράγματι,ειδα πολλα σημεία όπου αδικαιολόγητα μπορείς να δείς παρατημένα ένα σωρό πράγματα,με αποτέλεσμα μια άσχημη εικόνα.
Εκτός του κέντρου της πόλης,και την παληά πόλη,θεωρώ οτι υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές σκουπίδια,όχι απαραίτητα απο αυτά που τοποθετούμε στους κάδους και τα οποία κάποια στιγμή συλλέγονται,αλλα παρατημένα ογκώδη αντικείμενα κάθε λογής,μέχρι αυτοκίνητα,ποδήλατα,ειδη οικοδομής,σίδερα,κλπ.
Την μεγαλύτερη εντύπωση μου έχει κάνει,κοντά στην συμβολή του νέου κόμβου κλαδισού,και παίρνοντας τον δρόμο για να βγούμε στην νέα χώρα,ένα τεράστιο βυτιοφόρο αυτοκίνητο παρατημένο περίπου δύο χρόνια!!!απο αυτό το σημείο περνάω σχεδόν καθημερινά.τώρα ειναι δύο τα αυτοκίνητα.έχουν σαπίσει,έχουν σπασμένα τα τζάμια,και έχουν γίνει βιότοπος διαφόρων ζωων.
βρίσκονται σχεδόν στην είδοδο της πόλης απο την δυτική πλευρά της,και ειλικρινά σκέπτομαι..ειναι δυνατόν?
αφενός περιορίζουν την ορατότητα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.εμποδίζουν την διέλευση των πεζών γιατί κλείνουν το πεζοδρόμιο,και προπαντός συνθέτουν μιά εικόνα μιζέριας και απαράδεκτης αισθητικής...
τι μπορούμε να κάνομε για την περίπτωση αυτή?
|
|
|
|
Τελευταία διόρθωση: 18/12/2008 04:14 από renata.
|
|
|
Απ: Σκουπίδια στους δρόμους και όχι μόνο! 3 χρόνια, 1 μήνα πριν
|
|
|
Δυστυχώς το θέμα είναι γενικό. Πως να σταματήσει, όταν βλέπουμε τον οδηγό του μπροστινού αυτοκινήτου, να πετάει (με τέλεια άνεση), γόπα, χαρτιά και ότι άλλο σκουπίδι μπορείς να φανταστείς; όταν παίρνουν τα φάρμακα και ύστερα βρίσκω έξω το σακουλάκι ή την απόδειξη, ή το κουτάκι ή και όλα μαζί, γιατί απλούστατα τους ήταν περιττά; όταν βγήκαν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης για συγκεκριμένα υλικά και μέσα τους πέταγε ο καθένας τα πάντα, μέχρι και την πεθερά του; τελικά όλα είναι θέμα παιδείας, η ίσως χαρακτηριστικό της φυλής μας.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
σαφώς και είναι θέμα παιδείας,αλλα και οι αρμόδιοι των δήμων δίνουν το παράδειγμα αγνοώντας να μαζέψουν τα αζήτητα απο τους δρόμους..
όταν περνάει λοιπόν κάποιος μπροστά απο το εγκαταλελειμένο φορτηγό που ήδη αποτελεί έναν σκουπιδότοπο,θα πετάξει και αυτός το δικό του χωρίς τύψη,και ο σωρός θα μεγαλώσει!
όποιος έχει παιδεία και νοιάζεται,δεν θα συμβάλει με τιποτα σε αυτό,όμως αγανακτά με την αναισθησία τους να μην μαζεύουν τίποτα,και τελικά κάτι τέτοια θεάματα πως να το κάνομε, αμαυρώνουν την εικόνα όλης της πόλης. 
|
|
|
|
Τελευταία διόρθωση: 18/12/2008 05:28 από renata.
|
|
|
|
|
και συμπληρώνω στην παρατήρησή σου: δεν είναι και δικιά τους πόλη; ή πόλη τους είναι μόνο η γειτονιά τους; ή η πόλη γίνεται πόλη τους κάθε τετραετία; εδώ είχαμε ένα άλλο φαινόμενο! κάθε τέσσερα χρόνια ο εκάστοτε δήμαρχος έσκαβε την παλιά και έβαζε νέα άσφαλτο, λόγω τιμής, παραμονές δημοτικών εκλογών και σε συγκεκριμένους δρόμους! αυτό πρέπει να έγινε για τρεις συνεχόμενες τετραετιές! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
εγω παντως τα τελευταια 10 χρονια δεν εχω συναντησει πιο βρωμικη χωρα απο την Ελλαδα και την Κρητη και αν εχω γυρισει χωρες και χωρες σε αυτα τα χρονια.Οι δρομοι, η εθνικη, οι γκρεμοι τα βουνα, οι παραλιες ολα μεσα στο σκουπιδι και οταν βλεπω και την κυρια Μυλωνακη στην τηλ να λεει οτι οι Χανιωτες απεκτησαν συνειδηση για την ανακυκλωση, βραζω που μουρχεται να την σκουπιδοτενεκιασω...Που ειδε την προοδο?εκτος και αν εννοει στα δεξια του δρομου χυμα τα πλαστικα και στα αριστερα τα αλλα σκουπιδια...γιατι αυτο ειναι οι δρομοι μας...ολο σκουπιδια...αιντε............!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
από αυριο θα παίρνω μαζί μου την φωτογραφική,και θα παίρνω κάτι κάδρα ατελείωτα!!!! παρακαλώ τον admin να ετοιμάσει νέο φάκελο,δεν ξέρω πώς θα τον ονομάσει,και εκεί θα καταγραφεί σιγά σιγά απο όλους μας,η ακριβής εικόνα της πόλης.μετά η επόμενη κίνηση θα ειναι βιντεάκι στον δήμαρχο..αι σιχτίρ πιά!
|
|
|
|
|
|
|